ID 100162442Rouwen om een verlies - daarbij denken we vooral aan de dood. Rouw kan aanvoelen als een onzichtbare wond. Een verlies roept soms heftige gevoelens, emoties en reacties op die u van uzelf niet kent en die u onzeker maken. 

Gelijkaardig verdriet kan gelden voor alles wat u kwijt raakt : uw kind krijgt een ernstig ongeluk, uw partner gaat er vandoor... Ook het verlies van idealen, uw huis of vertrouwde plek, vitaliteit, mobiliteit of van uw werk kunnen de zelfde gevoelens van onmacht, woede en verlies oproepen. Soms komt ook oud verdriet weer naar boven. 

Rouwbegeleiding is de bevestiging die u zoekt op uw eenzame weg. U krijgt handvatten en steun in de rug om dit proces aan te gaan op uw eigen manier, met ruimte en aandacht voor uw verdriet en uw identiteit.

 

ID 10025752Aan zijn manier van communiceren en omgaan met de mensen kan men zijn ganse leven blijven werken. Soms heeft u zin om er de brui aan te geven, maar kunt u zich dat niet veroorloven en eigenlijk wilt u zich ook niet gewonnen geven. 

Indien u altijd het onderspit delft of net te horen krijgt dat u te agressief uit de hoek komt, zoeken we samen de gulden middenweg die bij u past : met respect voor de anderen je mannetje staan; knopen doorhakken en voor het beste resultaat gaan. De vraag is of u voor de volle winst op korte termijn gaat, dan wel of u zich wil engageren in een constructieve en duurzame relatie.